Tėve mūsų 4/10: ketvirta menininko maldos dalis – Kongens Have parkas

Kongens Have parkas yra seniausias Kopenhagos parkas. Jis buvo įkurtas XVII a. pradžioje kaip privatus karaliaus Kristiano IV Rosenborgo pilies sodas, todėl įgavo pavadinimą „Karaliaus parkas“. Jame randame ne tik atgaivą teikiančių gamtos vaizdų, bet ir istorinių pastatų kaip, pavyzdžiui, Rosenborgo kareivinės, kuriose buvo (ir iki šiol yra) įsikūrusi karališkoji gvardija, bei daugybė skulptūrų ir paminklų. Dėl savo grožio ir istorinio reikšmingumo parkas tapo puikia vieta kultūros renginiams: meno parodoms, filmų peržiūroms ar koncertams, ypatingai gausiai organizuojamiems vasaros laikotarpiu.

Mano širdies ir viso pasaulio Karaliau,

Tu, kuris sukūrei Visatą ir mane joje. Valdove, nuolat palaikantis kiekvieną gyvybę. Judo Liūte, kuriam pasaulio gyvastis giedos naują giesmę, išpažindama, jog esi vertas visos didybės ir šlovės. Prašau, nuolat sugrąžink mane prie Tavo sosto ir priimk tai, ką nešu Tau savo delnuose. Juk trokštu dalintis su Tavimi ir savo laimėjimais, ir praradimais, ir skaudžiais nusivylimais. Tuomet, kai širdį užlieja džiaugsmas dėl gausių pergalių, primink man, jog nedrįsčiau kietinti savo širdies pasididžiavimu. Padėk siekti tyro ir dėkingo džiugesio, lyg mažo vaiko, nes kiekvienas mažutėlis yra didžiausias Tavo Karalystėje.

Akimirkomis, kai esu aršiai puolamas žvėriškos jėgos, švelniai primink apie pergalingą Avinėlio auką, išbalinančią purvinus rūbus Savame kraujyje. Žinau, kad prisiartinančioje Karalystėje kenčiantys dėl teisumo, taip kaip kentėjai ir Tu, yra palaiminti. Tad įkvėpk man ryžto nepailstant ieškoti Tavo Karalystės, o visa kita iš didžios Meilės bus pridėta dovanai.
Tik Tavo Karalystėje kiekviena ašara nušluostoma nuo išvargusių akių. Tik Joje paklydusi avis ieškoma ir mylinčio Piemens džiaugsmingai grąžinama namo. Tik Tavo Karalystėje kiekvienas tarnas Karaliaus vadinamas draugu ir Valdovo akyse tampa vertas aukos, kurios kaina – Jo paties gyvybė.
Dėkoju, jog galiu tapti Tavo Karalystės dalimi.

Projekto iniciatorė ir rėmėja: Visuomeninė organizacija „Agapė“

Vaizdo įrašo autorė: Dominyka Čiplytė-Bak

Skaitovas: Tomas Šečkus

Garso takelio autorė: Julija Kostina

Aprašo autorė: Jekaterina Kostina

Maldos teksto kūrėjas: Beat Rink, Crescendo

Teksto vertėja: Jurga Grunskienė

Teksto redaktorė: Aistė Pangonytė

Dėkojame Renatai Ramanauskaitei