Tėve mūsų 2/10: antroji menininko maldos dalis

Ørstedsparken – viena didžiausių žaliųjų erdvių Kopenhagoje, kur puikuojasi nedidelis ežeras, gausu skulptūrų, vaizduojančių senovės graikų mitologinius personažus (Dionisą – vynuogių derliaus, augmenijos, vaisingumo, švenčių, teatro dievą, jo palydovą ir mokytoją Sileną ir kitus), Orleano mergelę Žaną d’Ark (Jeanne d’Arc) bei esama paminklų broliams Ørstedams. Parke auga daug neįprastų medžių rūšių, randamų Europoje ir už jos ribų, o pavasarį žydintys krokai džiaugsmingai nuteikia praeivių širdis ir nuspalvina parką mėlyna, geltona bei balta spalvomis.

Tėve,
Žvelgiant į mitologinės Sileno būtybės, rankose laikančios Dionisą, skulptūrą, padėk joje matyti švelnų Tavo žvilgsnį, nuolat nukreiptą į mane, ir stiprias Tavo rankas, saugiai laikančias mano gyvastį ir džiugios ateities viltį.
Žvilgsniui nukrypus į kitą meno kūrinį – Hermio atvaizdą, senovės Graikijos mitologijoje atlikusio „sielų vedlio“ vaidmenį, primink, kad esi ištikimas Ganytojas ir su Tavimi man nieko netrūksta. Tu eini su manimi todėl ir žaliose pievose, ir tamsiausiame slėnyje esu saugiai vedamas.
Akis pakėlus į didingą Žanos d’Ark skulptūrą, neleisk pavydžiai savyje ieškoti panašaus išskirtinumo bei siekio daryti didelius darbus pačiam, bet švelniai mokyk tokio nuolankumo, kurį paskutinėmis dienomis turėjo ši mergina. Kuomet manęs paklaus, ar gyvenu Tavo malonėje, padėk taip pat romiai atsakyti, jog jei ir ne, viliuosi, kad Tu mane ten sugrąžinsi, nes trokštu gyventi joje.

Projekto iniciatorė ir rėmėja: Visuomeninė organizacija „Agapė“

Vaizdo įrašo autorė: Dominyka Čiplytė-Bak

Skaitovas: Tomas Šečkus

Garso takelio autorė: Julija Kostina

Aprašo autorė: Jekaterina Kostina

Maldos teksto kūrėjas: Beat Rink, Crescendo

Teksto vertėja: Jurga Grunskienė

Teksto redaktorė: Aistė Pangonytė

Dėkojame Renatai Ramanauskaitei